علامت قرمز و زرد روی لاستیک به چه معناست؟
نقاط رنگی که بر روی دیواره لاستیک وجود دارند و با رنگ زرد و قرمز و یا دایره ی توخالی نشان داده می شوند، به طور خاص توسط سازنده برای هدایت فرآیند نصب و بالانس لاستیک قرار داده شده است. این نقاط در اصل برای راهنمایی و کمک به متخصصان و تکنسین های نصب و بالانس بر روی لاستیک درج شده است.
همانطور که در سطر بالا توضیح داده شد این نقاط که سبک ترین و سنگین ترین نقاط هستند برای کمک به بالانس و نصب لاستیک برای متخصین این حوزه است که البته گفته می شود که بسیاری از آنها به این علامت ها توجه نمی کنند و لاستیک را فقط با سرب فراوان بالانس می کنند که این امر خود بسیار هزینه بر است.
نقطه زرد رنگ روی دیواره لاستیک نشان دهنده ی ؛ سبک ترین نقطه لاستیک است که توسط سازنده مشخص گردیده و باید والو (والف) روی آن قرار گیرد تا تعادل و بالانس را در تایر ایجاد کند.
جایی که والو (والف) روی رینگ قرار دارد سنگین ترین نقطه رینگ است. با تراز کردن سبک ترین نقطه روی تایر با سنگین ترین نقطه روی رینگ، تعادل بین رینگ و لاستیک تا حد ممکن به حالت بهینه نزدیک می شود.
نقطه قرمز رنگ روی دیواره لاستیک نشان دهنده ی ؛ این نقطه زمانی کاربرد خواهد داشت که روی رینگ نیز علامتی وجود داشته باشد. زمانی که علامت روی رینگ وجود داشت، نقطه ی قرمز نسبت به نقطه زرد برای قرار دادن والو دارای الویت است.
طبق بررسی هایی که کارشناسان حوزه تایر انجام داده اند، لاستیک ها کاملاً گرد و متعادل نیستند. آنها به دلیل محل اتصال استیل کورد دارای نقاط بالا و پایین هستند و این نقاط می توانند هنگام چرخش و حرکت لاستیک در جاده باعث ایجاد لرزش شوند. بنابراین سازندگان لاستیک این نقاط رنگی را روی تایر قرار می دهند تا در زمان نصب تایر این تعادل و بالانس اصلاح گردد.
همانطور که گفته شده همه ی لاستیک های جدید و نو این علامت را ندارند و حتی ممکن است بعد از مدتی این رنگها از بین بروند و این مورد بیشتر به این دلیل است. دلیل عدم وجود این نقاط در بعضی تایرها این است که اکثر افراد بعد از خرید لاستیک جدید برای نصب و بالانس آن به متخصص مراجعه می کنند. بنابراین این نقاط رنگی در همه ی تایرها در برندهای گوناگون مشاهده نمی شود.
پیش تر گفته شد که بعضی از تکنسین ها برای بالانس لاستیک از سرب زیادی استفاده می کنند. دقت داشته باشید که هرچه سرب کمتری برای بالانس کردن لاستیک ها استفاده شود، هزینه بالانس نیز کمتر خواهد بود.
بالانس بودن لاستیک چه تاثیری در رانندگی دارد؟
بالانس بودن لاستیک کمک زیادی به بالا رفتن عمر لاستیک ها کرده و از سایش زودهنگام آنها نیز جلوگیری می کند که همین امر باعث می شود تا در هزینه ی شما برای خرید لاستیک جدید صرفه جویی شود. از دیگر مواردی که بالانس بودن لاستیک ها به آن کمک می کند، می توان به سواری آرام و راحتی که به رانندگان ارائه می دهد، اشاره کرد.
علائم بالانس نبودن لاستیک ها
همه ی ما در زمان رانندگی متوجه مشکلاتی در خودرو شده ایم که باعث رانندگی ناامن و پراضطرابی می شوند. توجه به این مشکلات بسیار مهم است که یکی از آنها عدم بالانس لاستیک ها است. اگر تایرهای شما بالانس نباشند در هنگام رانندگی ممکن است با مشکلاتی نظیر:
- کشیدگی فرمان
- سایش زودهنگام لاستیک
- لرزش در فرمان و خودرو
- افزایش مصرف سوخت
- ایراد پیدا کردن جلوبندی خوردو
- و ...
روبرو شوید.
دیدگاه خود را بنویسید