چراغ‌هایی که به رنگ قرمز هستند، علائم هشدار دهنده را نشان می‌دهند. تا زمانی که علائم قرمز روی صفحه روشن هستند  نباید حرکت نکنید. چراغ‌های زرد یا نارنجی برای علائم ایمنی خودرو استفاده می‌شوند و  اننده باید به سرعت به این هشدارها توجه و آن‌ها را برطرف کند. چراغ‌های سبز یا آبی هم درباره وضعیت موود خودرو به راننده اطلاع می‌دهند و چراغ‌های سفید به معنی هشدار درباره وضعیت ایمنی خودرو در فصول سرد هستند. در ادامه برخی از مهم‌ترین چراغ‌های پشت آمپر خودرو معرفی می‌شوند.


چراغ هشدار دمای موتور خودرو
افزایش دمای موتور را جدی بگیرید

در صفحه کیلومتر همه خودروها این چرغ دیده می‌شود. زمانی که به رنگ قرمز در می‌آید یعنی دمای موتور ماشین بالا رفته است و باید به طور کامل خودرو را متوقف کنید. بعد از خاموش کردن موتور در آن را باز تا کاملا خنک شود. اگر موتور به دمای نرمال برسد این چراغ خاموش می‌شود.


چراغ هشدار درباره روغن موتور
این چراغ در همه خودورها مشترک است و میزان روغن موتور را نشان می‌دهد. دو رنگ زرد و قرمز این چراغ نشان‌دهنده میزان سطوح مختلف روغن موتور است. اگر روغن موتور را عوض کردید و وضعیت چراغ بدون تغییر ماند، خودرو را به تعمیرکار مجاز نشان دهید


چراغ هشدار درباره وضعیت باتری
چراغ قرمز یعنی دینام خراب

این چراغ به معنی ضعیف شدن، پایان عمر باتری یا مشکل در برق‌رسانی است. در خودروهای پیشرفته‌تر هرکدام از این نقایص چراغ جداگانه‌ای دارند که به درک وضعیت باتری یا دینام کمک می‌کنند. مراجعه به یک باتری‌ساز به حل مشکل شما کمک می‌کند.


نماد هشدار درباره وضعیت گیربکس ، گیربکس خودرو را ماهیانه چکاپ کنید

این نماد معمولا در خودروهایی دیده می‌شود که گیربکس اتوماتیک دارند و به معنی هشدار بروز یک مشکل در سیستم کنترل الکتریکی گیربکس است. این اختلال معمولا به دلیل توجه نکردن راننده به وضعیت گیربکس ایجاد می شود؛ به همین دلیل باید ماهیانه آن را چکاپ کنید.


هشدار درباره وضعیت روغن ترمز
با مخزن خالی از روغن ترمز رانندگی نکنید
روشن بودن چراغ روغن ترمز یعنی مخزن آن یا خالی است یا به میزان کافی روغن ندارد. دلایلی مثل ترمزهای پشت سر هم، تبخیر یا قطع شدن شلنگ اتصالات باعث روشن شدن آن می‌شود که باید به سرعت برطرف شود. سعی کنید تا زمانی که این چراغ روشن است، رانندگی نکنید.




چراغ هشدار درباره وضعیت آب رادیاتور
تاثیر رانندگی با رادیاتور داغ
روشن بودن این چراغ نشان می‌دهد که آب رادیاتور کم شده و باید مشکلی در سیستم خنک کننده خودرو وجود دارد. هر زمان که این چراغ روشن شد بهتر است توقف کنید؛ چون احتمال آسیب دیدن خودرو بالاست.



چراغ هشدار فرمان‌های هیدرولیکی
این چراغ زمانی روشن می‌شود که روغن فرمان هیدرولیکی کم شده باشد.



چراغ هشدار درباره وضعیت آب شیشه شور
از وضعیت مخزن شیشه‌شور مطمئن شوید
اگر این چراغ روشن باشد یعنی آب مخزن شیشه‌شور ناکافی است و باید آن را به میزان کافی از آّب پر کنید.


چراغ هشدار درباره فاصله مناسب
فاصله مناسب با خودروها جان شما را نجات می‌دهد
این چراغ به شما هشدار می‌دهد که با خودروهایی که در مقابل شما هستند فاصله مناسبی ندارید و ممکن است تصادف رخ دهد. نداشتن فاصله مناسب در صورت ترمز ناگهانی و وجود نقص فنی ممکن است جان شما و سرنشینان خودرو را با خطر بیندازد. سنسورهای خودرو به شما در کنترل این فاصله کمک می‌کنند.



چراغ هشدار درباره وضعیت موتور خودرو
چک دوره‌ای موتور خودرو را فراموش نکنید
در این وضعیت نماد چک روی موتور خودرو به شما نشان داده می‌شود که به معنی وضعیت نامساعد موتور است. در این شرایط باید به سرعت به تعمیرگاه مجاز مراجعه و مشکل موتور خودروی خود را برطرف کنید. به غیر از این علائم در خودروهای پیشرفته‌تر علائم دیگری نیز برای هشدار درباره وضعیت خودرو وجود دارد. مانند این نماد به معنی نیاز به چک دوره‌ای موتور خودرو  یا نمادی دیگر که به معنای نیاز به تعویض روغن موتور است.


چراغ هشدار درباره وضعیت ترمز ضد قفل
از سلامت ترمز ضد قفل  مطمئن شوید
سیستم ترمز ضد قفل یا ABS مانع قفل شدن لنت ترمز روی دیسک ماشین می‌شود تا در وضعیت اضطراری مانند وضعیت جوی نامساعد، زمین لغزنده تا ترمز ناگهانی چرخ‌های خودرو قفل نکنند و سر بخورند. روشن شدن چراغ ترمز ضدقفل یا همان ABS به معنی وجود مشکلی در این سیستم است. نوع دیگری از هشدار درباره وضعیت ترمزABS به این معنی است که در جاده لغزنده این سیستم غیرفعال است و ترمزها به صورت عادی عمل می‌کنند.



چراغ هشدار درباره خروج از خطوط
رانندگی خارج از خطوط جانتان را به خطر می‌اندازد
این چراغ‌ها نشان می‌دهند که شما بین خطوط رانندگی نمی‌کنید. عدم رانندگی بین خطوط منجر به بی‌نظمی در ترافیک مسیر می‌شود و احتمال بروز تصادف را افزایش می‌دهد. سنسورهای اطراف خودروی شما به وضعیت بین خطوط حساس هستند و هنگام رانندگی خارج از خطوط شما را آگاه می‌کنند.


چراغ نماد کروز کنترل یا وضعیت سرعت خودرو
نماد کروز کنترل چه کاربردی دارد؟
این  سیستم به شما اجازه می‌دهد که سرعت مناسب خودرو را تنظیم کنید تا سیستم کروز کنترل با همان سرعت خودروی شما را هدایت کند. این سیستم با نمادهای مختلفی در خودروها نشان داده می‌شود.


نماد هشدار درباره لغزش خودرو
سنسورها مانع لغزش خودرو می‌شوند
اگر  شرایط جوی برای رانندگی نامساعد و جاده لغزنده باشد، این چراغ روشن می‌شود تا شما را از احتمال لغزش خودرو آگاه کند؛ روشن شدن این چراغ چشمک‌زن نشان می‌دهد که توان کنترل ماشین در این شرایط طبق انتظار کنترل پایداری الکتریکی است. این سیستم با کمک سنسورهایی که برای سرعت، موقعیت چرخ‌ها و سرعت ماشین در نظر گرفته شده‌اند  فعال می‌شود تا خودرو از مسر واقعی منحرف نشود.


چراغ هشدار عبور عابر پیاده
فعال شدن ترمزها به کمک سیستم هشدار خطر
اگر به طور ناگهانی متوجه حضور یک عابر در مسیر خود شوید، ترمزهای خودرو فعال می‌شود؛ چون این سیستم هشدار عبور عابر پیاده می‌تواند حضور انسان را در مسیر تشخیص دهد.


چراغ هشدار درباره نقاط کور
جلوگیری از تصادف به کمک سنسورهای نقاط کور
با سیستم هشدار دهنده نقاط کور می‌توانید از وضعیت نقاطی از خودرو که در دید شما نیست مطلع باشید. به این ترتیب شما از همه نقاط اطراف خودروی خود آگاه هستید و با خطر تصادف کمتر روبرو خواهید شد.


چراغ هشدار تعویض فیلتر هوای آلوده
تعویض فیلتر عمر موتور را افزایش می‌دهد
این نماد در خودروهای پیشرفته و هوشمند وجود دارد و به معنی فرارسیدن زمان تعویض فیلترهوای موتور است. در صورت تعویض این فیلتر هوای ورودی به موتور خودرو تمیز و به دنبال آن کیفیت فعالیت آن نیز بهتر می‌شود. این فیلترها از ورود گرد و غبار به موتور خودرو جلوگیری می‌کنند و می‌توانند عمر موتور خودرو را افزایش دهند.


چراغ هشدار کیسه هوا
به اختلال در ایربگ‌ها توجه کنید
روشن بودن این چراغ می‌تواند به دلیل خرابی سنسور کیسه هوا، اختلال در سیستم داخلی آن یا مشکلاتی دیگر باشد. در خودروهایی که چند کیسه هوا دارند، به تعداد آنها چراغ هشدار دهنده وجود دارد.


چراغ هشدار کمربند ایمنی
تشخیص باز و بسته بودن کمربند ایمنی به کمک سنسور خودرو
روشن بودن این چراغ به این معنی است که سرنشینان خودرو از کمربند ایمنی استفاده نکرده‌اند. این هشدار با توجه به سنسورهای موجود در صندلی‌های خودرو فعال می‌شود؛ سنسورها تشخیص می‌دهند فرد روی صندلی نشسته است یا خیر و به این ترتیب باز یا بسته بودن کمربند ایمنی را تشخیص می‌دهد.


چراغ هشدار ترمز
دلایل روشن شدن چراغ ترمز
روشن شدن چراغ هشدار ترمز می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برای مثال درگیر بودن ترمز پارک می‌تواند باعث روشن شدن این چراغ باشد که در این صورت باید آن را خلاص کنید. تنظیم نبودن حسگر مربوط به ترمز پارک یا همان ترمز دستی نیز می‌تواند این چراغ را روشن کند. کافی نبودن و به حد نصاب نرسیدن روغن ترمز و تطبیق نداشتن فشار هیدرولیک بین چرخ‌ها هم می‌تواند از دلایل روشن شدن چراغ هشدار ترمز باشد.


چراغ هشدار تعلیق
چرا هشدار تعلیق در خودرو فعال می‌شود؟
چراغ هشدار تعلیق زمانی روشن می‌شود که در این سیستم ایرادی وجود داشته باشد؛ مشکلاتی مانند نیاز به تعویض دنده یا بالارفتن دمای روغن سیستم. معمولا این چراغ در کامیون‌ها یا خودروهای اسپرتی روشن می‌شوند که بار سنگینی حمل می‌کنند یا فشار یادی به آنها وارد می‌شود. در این شرایط باید خودرو را خاموش کرده و منتظر بمانید تا سیستم تعلیق خنک شود.


چراغ هشدار فشار باد تایر
علت اصلی روشن شدن چراغ فشار چرخ خودرو
این چراغ به شما درباره کم فشار بودن تایرهای خودرو هشدار می‌دهد. عدم فشار مناسب در لاستیک‌های خودرو می‌تواند منجر به بروز تصادف و به خطر افتادن جان سرنشینان خودرو شود.


چراغ روشن بودن مه‌شکن‌های عقب و جلو
هشدار روشن بودن چراغ مه‌شکن‌ چه زمانی فعال می‌شود؟
مانند چراغ نور بالا، به معنی روشن بودن مه‌شکن‌های خودرو است. اگر در شرایط عادی هستید و نیازی به روشن بودن این چراغ‌ها ندارید، بهتر است آنها را خاموش کنید.