علت داغ شدن لنت ترمز
علایم داغ کردن لنت :
داغ کردن لنت ترمز معمولاً با بروز علائمی خود را نشان میدهد. علائمی که مشاهده آنها حاکی از وجود نقص و آسیب در سیستم ترمز به خصوص لنتهاست. در نتیجه در صورت رؤیت این علائم، بازبینی و بررسی لنتها، به منظور جلوگیری از گسترش آسیب و بروز حادثه را بایستی مدنظر قرارداد.
مهمترین و برجسته ترین علائم داغ کردن لنت ترمز عبارتند از:
بوی سوختگی لنت ترمز :
شاید احساس بوی نامطبوع و ناخوشایند مانند بوی سوختگی مهمترین علامت داغ کردن لنت باشد. چرا که افزایش دما و گرم شدن بیش از حد سبب میشود تا اجزای مختلف بافت خود را از دست بدهند. نتیجه آن گسترش بوی سوختگی و به مشام رسیدن آن است.
دود کردن هنگام ترمز :
یکی دیگر از علائم داغ شدن لنت، خارج شدن دود از بخشهای کناری لاستیک هاست. در واقع در صورتی که هنگام ترمز کردن ماشین، از کنارهای لاستیک خودور، دود مشاهده میکنید، داغ شدن لنتها حدس نزدیک به واقع است. موضوعی که نباید به سادگی از کنار آن عبور کرد. بهرهگیری از خدمات، تهیه قطعات استاندارد و باکیفیت ، اقدام مناسبی در جهت رفع چنین مواردی به شمار میرود.
نرمی ترمز :
داغ شدن لنت ترمز میتواند سبب شود که قطعات و بخشها دچار افزایش دما و درنتیجه انبساط شوند. این انبساط سبب می شود تا حالت نرمی به برخی از بخشها نظیر پدال ترمز منتقل شود. لذا اگر هنگام فشار پدال ترمز، احساس نرمی و حالت اسفنج گونه دارید، داغ شدن لنت ترمز دور از ذهن نخواهد بود.
بروز صدای نامتعارف :
یکی دیگر از عوارض داغی لنت ترمز، بروز صداهای ناهنجار و جیغ مانند است. صداهایی نظیر جیرجیر، خِرخِر در چرخها، صدایی سوت مانند و امثال آن از این جمله هستند. این موضوع در رانندگی با سرعتهای بالا و ترمزهای ناگهانی به اصطلاح رانندگی تهاجمی بیشتر مشاهده میشود.
تغییر رنگ دیسک ترمز :
یکی دیگر از علائم مهم در تشخیص داغ شدن لنت ترمز، تغییر رنگ دیسک به علت دمای بالاست. این امر نیازمند بازرسی قطعات است. دیسک ترمز اغلب فولادی است و داغ شدن بیش از حد، رنگ آن را تغییر میدهد. در صورت رؤیت چنین حالتی که اغلب با رنگ نارنجی روشن در حالت گرم و رنگ تیره مایل به بنفش در حالت سرد خود را نشان میدهد، حتماً به مراکز فنی خودرو مراجعه نمایید.
علت درگیر شدن لنت ترمز :
اساساً درگیری به اندازه و اصطکاک استاندارد و اصولی لنت ترمز و دیسک، سبب کاهش سرعت و توقف خودرو میشود. کالیپر ترمز نیز قطعهای است که سبب درگیری بین این دو بخش مهم یعنی لنت و دیسک میگردد. حال بروز آسیب در این بخش یا در نگهدارنده و پینهای گیره ترمز که پیستونها روی آن قرار گرفتهاند، سبب میشود تا لنت ترمز دائم درگیر شود. در لنت های کاسه ای نیز شکسته شدن فنر کفشکها سبب نزدیکی بیش از اندازه لنت به دیسک میشود لذا درگیر شدن آنها موضوعی اجتناب ناپذیر است. درگیر شدن لنت ترمز نیز منجر به افزایش حرارت و داغ شدن لنت خواهدشد. در نتیجه به دنبال آن کاهش اثر ترمزگیری، فرسودگی لنت و دیسک، بروز آسیبها و خسارات مختلف را در پی خواهد داشت.
بوی لنت هنگام ترمزگیری :
بوی لنت یکی از نشانههای آشکار و شایع ناشی از وجود نقص در هنگام ترمزگیری است. این بو اغلب زمانی احساس می شود که راننده ترمز میگیرد و به علت داغ شدن و اصطکاک بیش از حد لنتها، بوی سوختگی حس می شود. کیفیت پایین و جنس نا مرغوب لنت ها یکی از عمده ترین علل بروز این مورد است. فرسودگی تجهیزات سیستم ترمز از جمله خود لنت ترمز دلیل بعدی این موضوع است. آسیب در سایر بخش های ترمز و درگیر بودن لنت ترمز با دیسک و به تبع آن ایجاد حرارت بالا، افزایش دما و استشمام بو از دیگر موارد است. استفاده از لنت ترمز با کیفیت ، تعویض به موقع لنتها و تنظیم دقیق سیستم ترمز توسط تعمیرکار کار بلد و مجرب، از اقداماتی است که میتوان در جهت رفع و پیشگیری این معضل به کار گرفت.
رفع درگیر بودن لنت ترمز با دیسک :
همان گونه که بیان شد، درگیر بودن دائمی لنت ترمز با دیسک می تواند منجر به بروز مشکلات مختلفی شود. داغ شدن لنت ها، افزایش مصرف سوخت، نا میزانی در فرمان و فرسودگی قطعات سیستم ترمز از جمله لنت و دیسک از مهمترین آنهاست. شنیدن صدای خشخش و عدم تعادل مناسب خودرو از نشانههای رایج آن است. برای رفع درگیر بودن لنت ترمز با دیسک ابتدا میتوان به بازرسی وضعیت و تعویض لنت ترمز اقدام نمود. بازکردن سیستم ترمز خودرو و برطرف کردن ایرادات ناشی از نقص دیسک مانند تاب داشتن و یا اتصال مناسب نیز از دیگر راهکارها است.
سخن پایانی :
داغ شدن لنت ترمز از جمله معضلات رایج در سیستم ترمز خودرو است. موضوعی که میتواند به دلیل نقص فنی در ساختمان دیسک و لنت، جنس نامرغوب و بی کیفیت لنتها و همچنین آسیب در سایر بخشهای سیستم ترمز به وجود آید. داغ شدن لنت اغلب با علائمی نظیر احساس بوی نامطبوع، دودکردن و صدای نامتعارف خود را نشان میدهد. بازرسی فنی و اقدام به موقع و در اسرع وقت، کلید حل این مشکل و عامل پیشگیری از خسارات جانی و مالی احتمالی محسوب می شود.
دیدگاه خود را بنویسید