پلاک سفید
می توان به صورت کاملا بدیهی و مشخص گفت که اکثر خودروهایی که در سطح شهر و کشور تردد کرده و مشاهده می شوند دارای پلاک هایی به رنگ سفید می باشند. پلاک های سفید خود به چند دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:
پلاک سفید عادی
پلاک های سفید که دارای هیچ علائم و نشانه ای نیستند برای خودروهای عادی و افراد عادی استفاده می شوند و بیشترین خودروها رادر سطح کشور در بر می گیرند.
پلاک سفید با حرف (گ)
حرف (گ) در این پلاک ها به معنای گذر موقت می باشد و به این معناست که خودروهایی که دارای این پلاک می باشند تنها یک ماه حق تردد در کشور را دارند و بعد از آنکه این مدت تمام شد باید به مناطق مخصوص و آزاد برگردانده شوند.
پلاک سفید با علامت ویلچر
پلاک های سفیدی که دارای علامت ویلچر به جای حروف الفبا در خود می باشند نشان دهنده ی این موضوع هستند که راننده ی خودرو معلول و یا جانباز می باشد. امروزه به جای علامت ویلچر از حرف (ژ) برای این نشان دادن این نکته استفاده می شود.
پلاک زرد
این رنگ پلاک بعد از رنگ سفید بیشترین رنگ پلاکی است که در سطح شهر و کشور می توان آن را مشاهده نمود و به دلیل این است که خودروهای مسافربری از این رنگ پلاک استفاده می کنند.
پلاک زرد با حرف (ک)
پلاک های زردی که دارای حرف (ک) در خود می باشند برای خودروهایی که مربوط به ادوات کشاورزی می باشند مورد استفاده قرار می گیرند.
پلاک زرد با حرف (ع)
پلاک های زردی که دارای حرف (ع) می باشند برای تاکسی ها و وسایل نقلیه عمومی استفاده می شوند که می توان آن ها را به طور پیوسته در سطح شهر مشاهده نمود.
پلاک سبز
پلاک های سبزرنگ اصولا برای سازمان و اورگان های نظامی مورد استفاده قرار می گیرند.
پلاک سبز با حرف (پ)
پلاک هایی که دارای رنگ سبز بوده و در ترکیب خود دارای حرف (پ) می باشند اصولا برای خودروهای پلیس مانند پلیس های ناجا، مبارزه با مواد مخدر، راهور و … مورد استفاده قرار می گیرند.
پلاک سبز با حرف (ث)
خودروهایی که دارای پلاک سبز رنگ با حرف (ث) می باشند برای سپاه پاسداران مورد استفاده قرار می گیرند.
پلاک قرمز
خودروهایی که دارای پلاک قرمز رنگ می باشند به طور کلی به عنوان خودروهای دولتی شناخته می شوند.
پلاک قرمز با کلمه (تشریفات)
همانطور که مشخص است این پلاک ها مربوط به خودروهای تشریفاتی مخصوص دولت می باشند.
پلاک قرمز با حرف (الف)
خودروهایی که دارای پلاک قرمز با حرف (الف) می باشند منحصرا مربوط به دولت می باشند و استفاده از آن ها برای هر گونه نیاز شخصی غیر مجاز می باشد.
پلاک آبی
پلاک های آبی را عموما در سطح شهر و کشور نمی توان زیاد مشاهده نمود. این پلاک ها برای سازمان های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند و انواع مختلفی دارند که بعضی از آن ها عبارتند از:
پلاک آبی با حرف (D)
خودروهایی که دارای پلاک آبی با حرف (D) می باشند اصولا برای سفارتخانه ها، سازمان های کنسولی و سیاسی و دیپلمات ها مورد استفاده قرار می گیرند.
- پلاک آبی با حرف (S)
خودروهایی که دارای حرف (S) در پلاک آبی خود می باشند برای نمایندگانی که در اداره ها و سفارتخانه ها مشغول هستند می باشد.
پلاک آبی با حرف (ش)
خودروهای پلاک آبی که از حرف (ش) در آن ها استفاده شده است مرتبط با ارتش جمهوری اسلامی ایران می باشند.
پلاک آبی با حرف (ز)
خودروهایی که دارای پلاک آبی با حرف (ز) می باشند به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح متعلق می باشند.
پلاک آبی با حرف (ف)
حرف (ف) در پلاک آبی خودروها نشان دهنده ی این است که این خودروها متعلق به ستاد کل نیروهای مسلح می باشد.
پلاک کرمی
کرمی رنگ مرسومی در رنگ پلاک های خودرو نمی باشد و هنوز استفاده از آن زیاد صورت نگرفته است اما به هر حال می توان گفت که این رنگ پلاک ها برای نیروی زمینی ارتش مورد استفاده قرار می گیرند.
دیدگاه خود را بنویسید