مدل های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵

در حقیقت، اولین نسلی که به ایران وارد شد فیس لیفت جزئی از مدل اولیه بود. در این مدل شاهد تغییرات اندکی برای به روز شدن و هماهنگی این خودرو با سایر تولیدات میتسوبیشی بودیم که در ادامه به آن ها اشاره می شود. این مدل در بازارهای جهانی با سه تیپ عرضه می شود، اما در بازار کشورمان با دو تیپ فول و نیمه فول، یا تیپ ۲ و تیپ ۴، شناخته می شود. در بحث فنی هر دو تیپ یکسان هستند و تفاوت در امکانات ایمنی و رفاهی خلاصه می شود.

قوای محرکه


در این مدل، میتسوبیشی از یک موتور ۴ سیلندر تنفس طبیعی بهره برده است که با حجم دقیق ۱۹۹۸ سی سی توانایی تولید ۱۴۷ اسب بخار قدرت در دور ۶۰۰۰ و گشتاور ۱۹۷ نیوتن متر در دور ۴۲۰۰ را دارد. انتقال نیرو نیز بر عهده یک گیربکس ضریب متغیر است تا نیرو را به دو محور انتقال دهد، هر چند امکان سفارش مدل دیفرانسیل جلو نیز وجود دارد. با وزنی بیش از ۱۳۰۰ کیلوگرم این پسر آفتاب در ۱۲ ثانیه به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می رسد و مصرف آن به صورت ترکیبی معادل ۸٫۵ لیتر بر ۱۰۰ کیلومتر است.

امکانات ایمنی و رفاهی


در تیپ ۴، که نمونه کامل تر است، شما این امکانات را در اختیار دارید:

فرمان برقی با پدال شیفتر و حساس به سرعت
۶ کیسه هوا
سیستم تهویه اتوماتیک
کول باکس
ترمز ضد قفل
سامانه توزیع نیروی ترمز
پانوراما
سنسور باران
مانیتور ۷ اینچی
دوربین و سنسور دنده عقب
گرم کن صندلی جلو
این درحالی است که در تیپ ۲ روکش ها پارچه ای شدند و خبری از پدال شیفتر و پانوراما هم نیست و البته تنها ۲ ایربگ در اختیار دارید. لازم به ذکر است که حتا با همان دو کیسه هوا هم ASX حائز ۵ ستاره ایمنی شده است.

طراحی


طراحی ASX حقیقتاً پویا و جالب توجه است. در ادامه خط مشی سایر تولیدات این کمپانی در این شاسی بلند جمع و جور هم شاهد یک هواکش بزرگ به شکل تقریباً ذوزنقه ای هستیم. سپر بسیار عضلانی است و کاملاً حس قدرت را به شما منتقل می کند. چراغ ها انگار کمی بالاتر از جایی که باید قرار گرفته اند، اما هماهنگی خوبی با فرم دهی های کاپوت دارند.

در نمای کناری، ASX واقعاً یک جنتلمن ساده و آراسته است. یک خط شانه هماهنگ با فرم دهی پایین درها، که به زیبایی گلگیرها را به هم متصل کرده است، سراسر بدنه را در برگرفته است. آینه ها زیبا و رینگ ها مطابق جثه بدنه هستند. ریل روی سقف و پلاستیک رکاب ها، هم زیبا هستند و هم کیفیت خوبی دارند. ستون A و B و C نیز کاملاً هماهنگ با فرم طراحی شکل گرفته اند و علاوه بر آن ستون A جلوی دید شما را نمی گیرد.

در نمای پشت نیز هماهنگی کاملی می بینید. چهره اخموی ASX همان المان های نمای جلو را دارد. سپر عضلانی، چراغ های کشیده و درِ صندوق فرم دهی شده است. گرافیک چراغ ها جالب است، اما حضور یک مه شکن در مرکز سپر عقب چنگی به دل نمی زند و سراگزوزها برای جثه خودرو کمی کوچک است.

داخل خودرو به این گونه است که یا آن را خیلی دوست خواهید داشت یا آن را اصلاً دوست ندارید. اما به نظر همه چیز خیلی شیک و ساده و بزرگ‌منشانه طراحی شده است. فضای داخلی واقعاً جادار است و شما را حیرت زده می کند. کیفیت مواد و مونتاژ نیز همانند سایر ژاپنی هاست و واقعاً حرفی برای زدن نمی ماند. فرمان کاملاً دایره ای است و خوش دست. تمامی ادوات در یک بخش مستطیلی با یک ارگونومی خوب جمع شده اند و کلیدهای دایره ای تنظیم تهویه هم حس خوبی به شما می دهند. صندلی ها هم شما ره به خوبی در برمی گیرند.

فیس لیفت مدل ۲۰۱۷


سادگی کمی بیش از حد ASX کمی انتقادبرانگیز بود، هر چند به نظر نگارنده، اتومبیل واقعاً شیک و ساده است و شلوغ کاری عجیب و غریب کره ای ها را ندارد اما به هر حال در یک مقطع دیگر، میتسوبیشی برای جلب طیف های متنوعی از مشتریان دست به فیس لیفت این کراس اوور زد. این تغییر چهره به معنای واقعی کلمه فیس لیفت است. با کم ترین هزینه ASX سربلند به میدان رقابت بازگشته است.

علیرغم این که، تغییرات کم هستند اما درخور توجه هستند و به چشم می آیند. سپر بازطراحی شده، اما همچنان عضلانی است. ذوزنقه جلوپنجره بزرگ تر شده و به رسم مد ژاپنی ها تا روی سپر آمده است. دی لایت ها به کنار مه شکن ها نقل مکان کرده اند و زیباتر شده اند. گرافیک چراغ ها تغییر کرده و جلوپنجره هم دارای خط افقی کرومی شده است. کاپوت نیز، که بسیار زیبا بود و فرم دهی های جذاب داشت، کمی عضلانی تر شده و به نظر زیباتر از کار درآمده است و حس تهاجمی دارد.

در نمای کناری انگار فقط گلگیرها پف بیش تری به خود می بینند. همچنین رینگ ها هم بسیار زیباتر شده اند. در نمای عقب عملاً تغیری یافت نمی شود و فقط می توان به دیفیوزر اشاره کرد که رنگ آمیزی و کیفیت رنگ بهتری دارد.

درون کابین نیز عملاً تغییری نمی یابید، اما کیفیت آن بهتر شده است. شاید در نگاه اول پلاستیک خشک مصرف شده توی ذوق بزند، اما واقعاً باکیفیت است و به گفته چند تن از مالکان حتا پس از طی ۱۵۰ هزار کیلومتر هم خبری از لقی و سر و صدا و رنگ پریدگی در آن نیست. قاب دور دسته دنده عوض شده و البته قابلیت دستی هم برداشته شده و این وظیفه فقط به پدال های شیفتر سپرده شده است.

در مدل های پس از این فیس لیفت نیز، که فقط دارای یک تیپ است و در بازار به تیپ ۴ معروف است، همان نیروی محرکه به کار رفته اما در سیستم انتقال قدرت پیشرفت هایی حاصل شده است. از مهم ترین آن ها می توان به سیستم گیربکس ضریب متغیر اشاره کرد که دارای حالت L است. با این امکان شما می توانید در حالت آغاز حرکت هم از دنده سنگین استفاده کنید که برای این کلاس امکانی خاص و کارآمد است.

امکانات رفاهی این مدل نیز عبارتند از:

کروزکنترل
کنترل ایستایی در سربالایی
کنترل کشش
کنترل پایداری
سنسور جلو و عقب
ترمز ضد قفل
ترمز کمکی
ترمز اضطراری
سامانه توزیع نیروی ترمز
نوربالای اتوماتیک
فرمان برقی حساس به سرعت با پدال شیفتر
دوربین عقب
7 کیسه هوا
سقف پانوراما
و کلی امکان دیگر تا این ژاپنی جذاب با دستی پر به بازار بیاید.

علیرغم این که، ASX از شاسی یکپارچه بهره می برد اما در آفرود توانایی بالایی دارد و شاید تنها نکته آزاردهنده آن، ارتفاع نسبتاً کم آن باشد. اما در مجموع، خودروی قابل اطمینانی برای خارج از جاده است. شاسی بلند جمع و جور میتسوبیشی واقعاً لذت رانندگی سایر محصولات این کمپانی را در ارتفاعی بالاتر به همراه خود دارد و کم تر شخصی را ناراضی می گذارد. به راحتی می توان این خودرو را برای مصرف روزانه و سفر آخر هفته استفاده کرد و نسبت به رقبایی همچون دوقلوهای کره ای دارای کیفیت ساخت بالاتر و فضاسازی بهتر است. شاید در نگاه اول امکانات کم تری از رقبای کره ای و چینی داشته باشد، اما اگر واقعاً خواهان یک خودروی قابل اعتماد با لذت رانندگی هستید انتخابی لذت بخش است.

 خرابی خاص و شایعی از خودرو گزارش نشده اما با این حال، اطلاعات حاکی از عدم کمبود قطعات یدکی است و به نظر می توان به راحتی در شهرهای بزرگ قطعات یدکی آن را پیدا کرد