مراحل شستشوی عادی رادیاتور بخاری خودرو

  1. ابتدا محل رادیاتور بخاری ماشین را پیدا کنید. معمولا رادیاتور بخاری جایی قرار می‌گیرد که موتور خودرو از کابین داخلی جدا می‌شود.
  2. سیستم بخاری دارای دو نازل یکی برای جریان ورودی و یکی برای جریان خروجی است.
  3. ورودی و خروجی را با توجه به گرم و سرد بودن لوله‌ها مشخص کنید.
  4. لوله‌های بخاری را از محل اتصال جدا کنید. در ماشین بیشتر لوله‌ها توسط بست به هم متصل شده‌اند. در این مرحله از آچار فرانسه یا پیچ‌گوشتی استفاده کنید. پس از باز کردن لوله‌ها، آب و مایع خنک‌کننده بیرون می‌ریزد پس برای پیشگیری از آسیب به محیط زیست بهتر است از یک تشت استفاد کنید.
  5. دو شیلنگ را به لوله‌های ورودی و خروجی رادیاتور متصل کنید و آن را با چسب یا نوار تفلون محکم کنید. از یک سمت آب را با فشار وارد کنید و از سمت دیگر آب خارج می‌شود و می‌توانید سر شیلنگ خروجی را داخل ظرفی قرار دهید تا آب بیرون روی زمین نریزد.

شستن داخل رادیاتور بخاری با آب

  1. شیر آب ورودی را ببندید و اجازه دهید آب کاملا تخلیه شود.
  2. مرحله‌ی قبل را دوباره تکرار کنید.
  3. پس از تخلیه‌ی مجدد آب، هر کدام از لوله‌های ورودی و خروجی رادیاتور بخاری را دوباره سر جای خود ببندید و آن را با بست محکم کنید زیرا اگر این لوله‌ها محکم بسته نشوند به دلیل فشار بالا داخل سیستم گردش آب، جدا شده و اتصال آن‌ها قطع می‌شود.
  4. سیستم خنک‌کننده را مجددا با آب رادیاتور یا مایع خنک‌کننده‌ی مناسب پر کنید.

نکات کلیدی جهت شستشوی رادیاتور بخاری

  • برای شستشو رادیاتور خودرو ابتدا از سرد بودن خودرو اطمینان حاصل کنید. در صورتی که آب رادیاتور داغ باشد با باز کردن درب رادیاتور به دلیل فشار زیاد ممکن است آب داغ به سر و صورت شما پاشیده شود و باعث ایجاد سوختگی شود.
  • در نظر داشته باشید که رادیاتور و رادیاتور بخاری خودرو پس از مدتی در اثر سایش با آب دچار خوردگی و پوسیدگی می‌شود پس طبق یک قانون کلی حداقل هر دوسال یک بار یا هر ۱۰۰ هزار کیلومتر یک بار آن‌ها را شستشو دهید.
  • پس از شستشوی رادیاتور یا رادیاتور بخاری ماشین، بهتر است خودرو برای مدتی کوتاه، نیم الی ۱ ساعت، روشن نگه داشته شود تا از وجود هر گونه نشتی احتمالی مطلع و آن را رفع کنید.
  • استفاده از مواد مختلفی همچون جوهرنمک، جوش شیرین، سرکه، نوشابه و .. هرچند در دسترس‌تر است اما اصلا توصیه نمی‌شود. این مواد برای شستشوی رادیاتور طراحی نشده و به دلیل استاندارد نبودن، ممکن است در کوتاه مدت یا بلند مدت باعث ایجاد مشکلاتی از قبیل خوردگی، پوسیدگی یا سوراخ در رادیاتور خودرو شوند.
  • رسوب‌زدایی با بهترین جرم گیر رادیاتور بخاری ماشین،  تنها راه‌حل برای رفع گرفتگی رادیاتور بخاری و شستشوی کل سیستم خنک‌کننده ماشین شما است.
  • در صورتی که پس از شستشوی رادیاتور یا رادیاتور بخاری شاهد کم شدن آب از رادیاتور بودید با استفاده از  نشتی رادیاتور را رفع کنید. 

معایب شستشو با جوهرنمک

  • ایجاد خوردگی و پوسیدگی در رادیاتور بخاری
  • نیاز به چندین بار شستشوی متوالی جهت شستشوی کافی
  • امکان ایجاد بوی نامطبوع برای موتور در صورت عدم شستشوی کافی

شستشوی رادیاتور و رادیاتور بخاری با دستگاه

امروزه ماشین‌آلات مختلفی به کمک تعمیرکاران آمده که با بهره‌گیری از آن‌ها می‌توانند بسیاری از کارها را آسان‌تر انجام دهند. یکی از این ماشین‌آلات دستگاه شستشوی رادیاتور و رادیاتور بخاری است. این دستگاه با استفاده از یک ماده‌ی شیمیایی خاص رادیاتور و رادیاتور بخاری را مورد شستشو قرار می‌دهد و تمامی رسوبات داخل آن را تا حد ممکن از بین می‌برد. 

جمع بندی

هرگونه اختلال در عملکرد موتور خودرو حتما با یک علائمی همراه است. این علائم ممکن است نشتی از یک قسمت خودرو، شنیدن سر و صدای عجیب از موتور خودرو یا حتی باد سرد بخاری باشد. پس آن‌ها را جدی بگیرید و در اسرع وقت به آن رسیدگی کنید.