تا به حال برای شما هم پیش آمده که دچار جوش آوردن خودرو خود شوید و در حالی که در مسیر رفتن به محل کار یا مهمانی بودهاید گیر کنید. در این مواقع چه میکنید؟ به نظر شما علت جوش آوردن خودرو شما چیست؟ به هیچ عنوان نگران نباشید و خونسردی خود را حفظ کنید. این مشکل برای بسیاری از افراد پیش میآید.
جوش آوردن ماشین چیست؟
جوش آوردن ماشین که معمولا با بیرون آمدن بخار از زیر کاپوت و اکثرا در روز های گرم تابستانی اتفاق می افتد یکی از شایع ترین مشکلاتی است که هر اتومبیلی در معرض ابتلا به آن است. منظور از جوش آوردن ماشین همان به جوش آمدن آب رادیاتور یا مایع خنک کننده موتور است که در نتیجه باعث افزایش بیش از حد دمای موتور خودرو میشود. بدیهی است که جوش اوردن ماشین میتواند ضرر جبران ناپذیری را به خودرو شما وارد کند.نشانه های جوش آوردن ماشین چیست؟
جوش آوردن ماشین بسیار خطرناک است و باید همیشه هوشیار باشید تا در صورت دیدن “نشانههای جوش آوردن ماشین”، اقدامات لازم برای مهار این مشکل را انجام دهید. نشانههای جوش آوردن ماشین شامل مواردی که در ادامه مشاهده میکنید، هستند:
- احساس بوی سوختگی در کابین: اگر بوی سوختن، سوختگی یا بوی ناشی از احتراق سوخت به مشامتان رسید، بهتر است خودرو را متوقف کنید و موتور را چک کنید تا از جوش آوردن ماشین مطمئن شوید.
- داغ شدن کاپوت و بالا رفتن بیش از حد آمپر: اگر دمای موتور بسیار بالا رفته و ماشین بیش از حد گرم شده است، این نشانهها میتواند از جوش آوردن موتور خبر دهد. در این صورت نشانگر وجود مشکلی در سیستم خنککننده موتور یا سیستم تهویه باشد.
- شنیدن صدای غیرطبیعی از موتور: ساتع شدن صداهای غیرطبیعی از موتور مانند خر خر یا تق تق یا صداهای عجیب دیگر، میتواند یکی دیگر از نشانههای جوش آوردن خودرو باشد.
- افزایش ناگهانی مصرف سوخت و کاهش قدرت موتور: اگر مصرف سوخت به طور ناگهانی افزایش پیدا کرده و عملکرد ماشین هیچ تغییری نمیکند و یا بدتر نیز شده است، این احتمال وجود دارد که خودرو جوش آورده باشد.
- روشن شدن چراغ چک، خطر و دما: اگر دیدید که در حال رانندگی این چراغها به طور همزمان یا در زمان بسیار کوتاهی روشن شدند، باید بدانید که خودرو جوش آورده است و باید اقدامات لازم را انجام دهید. این موضوع نشانه خرابی فن ماشین میباشد، اما برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله دلیل روشن شدن چراغ چک را در وبلاگ یدک یار مطالعه کنید.
- خارج شدن بخار از کاپوت: اگر وقتی در حال رانندگی بودید و دیدید که از کاپوت بخار خارج میشود، در این صورت باید بدانید که خودرویتان جوش آورده است و بهترین کار این است که خودرو را متوقف کرده، اما موتور را خاموش نکنید.
عوارض جوش آوردن خودرو چیست؟
جوش آوردن ماشین می تواند عواقب جدی داشته باشد، بنابراین بهتر است که هر کاری که از دستتان بر میآید انجام دهید تا از جوش آوردن خودرو کنید. در ادامه برخی از مهمترین “عوارض جوش آوردن خودرو” را به شما میگوییم:
- آسیب به واشر سرسیلندر
- ترک خوردگی بلوک موتور
- سوختن یاتاقان ها
- آسیب به سوپاپها
- از بین رفتن آب بندی سیلندر
- خرابی کامل موتور (در صورت انجام اقدامات اشتباه)
اگر ماشین شما بیش از حد داغ شود، باید بلافاصله آن را متوقف کرده و اقدامات لازم برای جلوگیری از آسیب بیشتر را انجام دهید و سپس در زمانی مناسب ماشین خود را به یک مکانیک ببرید تا قطعات آسیب دیده تعمیر یا تعویض شوند.
علت جوش آوردن ماشین چیست؟
همانطور که گفته شد، جوش آوردن ماشین از جمله مشکلاتی است که افراد بسیاری را درگیر میکند و بهترین راه حال برای آن در وهله اول اطلاع از علت بروز آن است. هنگامی که در سیستم خنک کننده خودرو مشکلی به وجود میآید و خنک کردن موتور به درستی انجام نمیشود که علت روشن شدن چراغ آمپر آب و استپ نیز میباشد، دمای مایع خنک کننده موتور بالا رفته و خودرو به اصطلاح جوش میآورد. در ادامه به “مهمترین دلایل جوش آوردن ماشین” خواهیم پرداخت (گفتنی است اینها دلایل اصلی جوش آوردن هر خودرویی است):
خرابی رادیاتور ماشین
میتوان رایج ترین علت جوش آوردن ماشین را خرابی در رادیاتور ماشین دانست. خرابی رادیاتور خودرو به معنی گرفتگی، شکستن، ترک خوردن، کج شدن پره ها و هر موردی که باعث کاهش راندمان رادیاتور شود. با کاهش بازده رادیاتور دما مایع خنک کننده به خوبی کاهش پیدا نکرده و دمای موتور تا جوش آوردن بالا خواهد آمد.
درست کار نکردن فن رادیاتور
یکی دیگر از رایج ترین “دلایل جوش آوردن ماشین” درست کار نکردن فن رادیاتور است. فن رادیاتور با چرخش خود منجربه هدایت هوا به سمت رادیاتور و در نتیجه خنک کردن آب رادیاتور میشود. در صورتی که عمکرد این قطعه با مشکل روبرو شود روند کاهش دما موتور نیز به درستی انجام نشده و در نهایت موتور خودرو جوش می آورد.
گرفتگی در مسیر حرکت آب
وجود ذرات ریز، گرد و غبار، قطعات زنگ زده، تکه لوله های فرسوده، رسوب آب و همچنین ذرات آلوده به مرور زمان منجر به گرفته شدن مسیر و مجرای جریان آب رادیاتور شده و بعد از مدتی آن را مسدود میکند. در این حالت، سیستم خنک کننده به درستی کار خود را انجام نداده و دمای موتور بالاتر از حد معین رفته و ماشین جوش میآورد.
استفاده از مایع خنک کننده نامناسب
نامرغوب بودن آب رادیاتور یکی دیگر از مهم ترین دلایل جوش آوردن ماشین است. اگر آب رادیاتور شما استاندارد نباشد و نقطه جوش پایین تر یا حتی در حد آب معمولی یعنی ۱۰۰ درجه سانتی گراد داشته باشد، حرارت آن سریع بالا رفته و به نقطه جوش میرسد. در نتیجه موتور خودرو خنک نشده و ماشین جوش خواهد آورد.
کم یا زیاد بودن حجم مایع خنک کننده
اصلی ترین عنصر تاثیر گذار در سیستم خنک کنندگی خودرو آب رادیاتور یا دقیق تر مایع خنک کننده آن است. توجه داشته باشید که مایع خنک کننده رادیاتور همیشه باید در حد مشخصی باشد و کم و زیاد نشود و همچنین از مایع خنک کننده مناسب و باکیفیت در آن استفاده شود. کم یا زیاد بودن حجم آب در سیستم خنک کننده ماشین موجب میشود تا راندمان این سیستم کاهش یافته و در نتیجه موتور ماشین به خوبی خنک نشود و این اتفاق در زمانی که خوردو زیر فشار باشد منجربه جوش آوردن ماشین خواهد شد.
نشتی در سیستم خنک کننده
سیستم خنک کننده خودرو شامل بخش های مختلفی است و اتصالات متعددی را در بر میگیرد. حال اگر این اتصالات و کابل ها منجر به نشتی شود، میتواند دلیل کم کردن آب رادیاتور ماشین شود که این موضوع عملا از کار افتادگی سیستم خنک کننده ماشین و سپس جوش آوردن خودرو را در پی خواهد داشت.
خرابی پمپ آب یا واتر پمپ
به گردش در آوردن آب رادیاتور وظیفه واتر پمپ است لذا وجود هر گونه اختلال در آن موجب توقف گردش آب در سیستم خنک کننده و جوش آوردن ماشین خواهد شد.
خرابی ترموستات
ترموستات ماشین دمای آب رادیاتور را اندازه گیری کرده و در صورتی که دمای آن از حدی افزایش یابد شدت گردش آب رادیاتور را افزایش خواهد داد. حال تصور کنید این قطعه دارای مشکل شده و در دمایی که باید مسیر آب را باز کند، مانع گردش آب شود! بدیهی است شاهد جوش آوردن ماشین خواهید بود.
در شرایطی که نقصی در سیستم خنک کننده وجود داشته و این سیستم به درستی کار نکند هر یک از موارد زیر میتواند دلایل جوش آوردن ماشین باشد:
- رانندگی در سربالایی به مدت طولانی
- استفاده از دنده های سنگین در مدت زمان طولانی
- رانندگی در ترافیک برای مدت طولانی
- بسته شدن جلو پنجره با گل یا آشغال
علت جوش آوردن خودرو در حالت درجا چیست؟
دلایل مختلفی وجود دارد که چرا ماشین شما ممکن است در حالت درجا جوش بیاورد. در اینجا برخی از رایج ترین دلایل آورده شده است:
- کمبود مایع خنک کننده: کافی بودن مایع خنک کننده برای کمک به موتور در حفظ دمای مناسب ضروری است. اگر سطح مایع خنک کننده خیلی پایین باشد، موتور بیش از حد داغ میشود و جوش بیاورد.
- مسدود شدن رادیاتور به دلیل کثیفی: رادیاتور مسئول خنک کردن موتور است. اگر رادیاتور مسدود شود، به درستی کار نکرده و باعث افزایش بیش از دمای موتور خواهد که در آخر به جوش آوردن ماشین در حالت درجا ختم خواهد شد.
- بروز خرابی در ترموستات: ترموستات مسئول تنظیم جریان مایع خنک کننده در سیستم خنک کننده است. اگر ترموستات خراب و یا کارکرد آن با اختلال روبرو شود، موتور بیش از حد داغ شده و جوش میآورد.
- خرابی فن رادیاتور: فن رادیاتور مسئول خنک کردن رادیاتور است. اگر فن رادیاتور معیوب باشد، کاهش دما در رادیاتور انجام نشده و در آن سمت نیز کارایی رادیاتور با اختلال همراه میشود که اختلال در فن رادیاتور و خود رادیاتور، جوش آوردن ماشین در حالت درجا است.
- خرابی واتر پمپ: خرابی پمپ آب یا واتر پمپ یکی از رایجترین دلایل جوش آوردن ماشین در حالت درجا و هم در حال رانندگی است. بروز اختلال یا خرابی پمپ آب باعث می شود جریان آب به درستی در سیستم خنک کننده و دیگر قطعات خودرو گردش نکند و در ترافیک، سربالایی و یا در حالت درجا آمپر بالا و پایین شود.
علت جوش آوردن ماشین در هوای سرد چیست؟
“علت جوش آوردن خودرو در هوای سرد” به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد:
- بروز مشکل در ترموستات: سیستم ترموستات موتور در هوای سرد باید به درستی کار کند تا دمای موتور را در محدودهای مناسب نگه دارد. اگر ترموستات به درستی کار نکند، موتور ممکن است به سرعت گرم شده و جوش بیاورد.
- کمبود آب یا خنککننده: در هوای سرد، ممکن است آب یا خنککننده موتور کاهش پیدا کند و اگر خودرو در فشار باشد، احتمال اینکه موتور با افزایش دمای شدید روبرو شود، بسیار زیاد بوده و به طور خودکار احتمال جوش آوردن موتور بیشتر میشود.
- خرابی واتر پمپ: واتر پمپ یکی از قطعات اصلی موتور است که در صورت عدم گردش آب توسط آن، موتور با افزایش دما روبرو شده و در نتیجه جوش آوردن خودرو در هوای سرد رخ میدهد.
- کاهش سطح آب رادیاتور: اگر آب رادیاتور کم باشد، فن خنک کننده کار نکرده و خودرو فورا جوش میآورد؛ حتما به طور منظم در هوای سرد، سوخت ممکن است انجماد کند و در نتیجه سیستم سوخترسانی خودرو مختل شود و موتور جوش آوردند. پیشنهاد میکنیم که آب تنظیم آب رادیاتور را در اولویت قرار دهید.
علت جوش آوردن ماشین در تابستان
“علت جوش آوردن ماشین در تابستان” ممکن است به دلیل عوامل زیر باشد:
- افزایش دما: در تابستان، دما به طور چشمگیری افزایش مییابد و این موجب افزایش دمای محیط و موتور خودرو میشود. اگر همه قطعات خنککننده موتور به درستی عمل نکند و دمای موتور تا حد زیادی افزایش پیدا کند، موتور جوش میآوردند.
- کمبود آب و ضد جوش: در تابستان، موتور خودرو بیشتر از همیشه نیاز به خنک شدن دارد و اگر سطح آب یا ضد جوش کافی نباشد، موتور گرم شده و به مروز زمان به نقطه جوش میرسد که خرابی زیادی را به بار میآورد.
- خرابی ترموستات: ترموستات موتور در هوای گرم تابستان باید به درستی کار کند تا دمای موتور را در محدودهای مناسب نگه دارد. اگر ترموستات به درستی کار نکند، ممکن است موتور به سرعت گرم شده و جوش بیاورد.
- خرابی فن خنککننده رادیاتور: خرابی فن رادیاتور میتواند مشکلات زیادی را ایجاد کند که یکی از آنها جوش آوردن خودرو است، بنابراین بهتر است این قطعه را هر چند وقت یک بار بررسی کنید تا از سلامتش مطمئن شوید.
- عدم هواگیری رادیاتور ماشین: همانطور که میدانید رادیاتور باید به طور منظم هواگیری شود تا رفت و آمد مایعات از درون لولهها به خوبی و بدون مشکل انجام شود، در صورتی که هواگیری انجام نشود، امکان گرفتگی رادیاتور وجود دارد که نتیجه آن جوش آوردن ماشین در تابستان است.
- خرابی واتر پمپ: پمپ واتر یا پمپ آب در تابستان بیشترین کاربرد را دارد، زیرا ماشین نیاز به خنک شدن دارد و آب بیشترین کمک و تاثیر را بر روی خنک کردن میگذارد. بنابراین اگر پمپ آب خراب شود، احتمال این جوش آوردن ماشین در تابستان رخ دهد، بسیار زیاد خواهد بود.
علت جوش آوردن ماشین در ترافیک
“علت جوش آوردن ماشین در ترافیک” ممکن است به عواملی که در ادامه مشاهده میکنید، مرتبط باشد:
- سیستم خنککننده ضعیف: اگر سیستم خنککننده موتور به درستی عمل نکند یا مایع خنککننده کافی نداشته باشد، موتور در هنگام توقف مکرر در ترافیک گرم میشود و نهایت جوش میآورد.
- شرایط آبوهوایی: در روزهای گرم تابستان، دمای هوا به طور قابل توجهای افزایش مییابد که ممکن است باعث افزایش دمای موتور و جوش آوردن ماشین شود.
- خرابی واتر پمپ: خراب شدن و درست کار نکردن واتر پمپ باعث میشود که جریان آب به درستی گردش نداشته باشد و در ترافیک و سربالاییها آمپر بالا رود که اگر جلوی این مشکل گرفته نشود، جوش آوردن خودرو را شاهد خواهید بود. اگر واتر پمپ نشتی داشته باشد، با چشم میتوانید این نشتی را مشاهده کنید.
- کثیف بودن رادیاتور: رادیاتور وظیفه خنک کردن موتور ماشین را بر عهده دارد که در صورت کثیف بودن و یا گرفتگی لولههای این قطعه، خنک کردن ماشین انجام نشده و در آخر خودرو جوش میآورد.
- خرابی ترموستات: اگر ترموستات خودرو خراب باید و یا عملکرد آن به دلایل مختلف با اختلال روبرو شده باشد، موجب افزایش دما در خودرو شده و باعث جوش آوردن ماشین در ترافیک میشود.
علت جوش آوردن ماشین در سربالایی
“علت جوش آوردن ماشین در سربالایی” به عوامل و قطعات مختلفی بستگی دارد که در ادامه آنها را بررسی میکنیم:
- پایین بودن سطح مایع خنککننده: اگر میدانید مسیری که قصد طی کردن آن را دارید، دارای سربالایی یا شیب تند است، بهتر است که حتما سطح مایع خنک کننده را چک کنید، زیرا در سربالایی فشار زیادی به موتور وارد میشود و نیاز به خنک کنندگی بیشتر نیز دارد.
- مشکلات در سیستم ترموستات: سیستم ترموستات موتور در سربالایی باید به درستی کار کند تا دمای موتور را در محدودهای مناسب نگه دارد. اگر ترموستات به درستی کار نکند، موتور ممکن است به سرعت گرم شده و در سربالایی جوش بیاورد.
- خرابی فن رادیاتور: وظیفه اصلی فن رادیاتور خنک کردن موتور است. در سر بالایی به دلیل اینکه فشار بیشتری به موتور وارد میشود، باید خنک سازی به خوبی انجام شود تا ماشین جوش نیاورد. در صورت خرابی فن رادیاتور خنک سازی به درستی انجام نشده و احتمال جوش آوردن ماشین در سربالایی بیشتر میشود.
- خرابی واتر پمپ: پمپ آب به عنوان قلب سیستم خنککننده خودرو در نظر گرفته میشود. وظیفه اصلی پمپ این است که مایع خنککننده را در سراسر سیستم خنککننده حرکت دهد. خرابی پمپ آب به جریان نامناسب مایع خنککننده منجر میشود و دلیل بالا رفتن آمپر در سربالایی یا جوش آوردن ماشین در سربالایی خواهد بود.
علت جوش آوردن ماشین هنگام کولر گرفتن
روشن کردن کولر به موتور خودرو فشار زیادی وارد میکند به خصوص اگر در فصل تابستان این کار انجام شود. در ادامه “علت جوش اوردن ماشین هنگام کولر گرفتن” را بررسی میکنیم.
- انسداد در لوله تخلیه میعانات: ازجمله شایعترین علت بالا رفتن آمپر آب هنگام کولر گرفتن که پتانسیل این را دارد که موجب جوش آوردن خودرو نیز شود، میتوان به مسدود بودن لوله تخلیه میعانات اشاره کرد. برای بررسی این موضوع باید شلنگ تخلیه میعانات را که در قسمت عقب موتور قرار دارد را خارج کرده ببینید که آلوده است یا نه.
- نقص در سیستم خنککننده: اگر سیستم خنککننده موتور به درستی عمل نکند یا دچار مشکل شود، ممکن است نتواند دمای موتور را تا حد مشخص شده کاهش دهد و ماشین جوش بیاورد.
- آلودگی فیلترها: معمولا با گذشت زمان و چک نکردن فیلترها، آلودگی زیادی وارد آنها میشود و همین امر نیز میتواند دلیلی بر ضعیف کار کردن کولر و بالا رفتن آمپر باشد. پیشنهاد میکنیم که به طور منظم فیلترهای خود را تعویض کرده و از یک فیلتر با کیفیت استفاده کنید.
- فشار زیاد بر روی موتور: دلیل جوش آوردن ماشین هنگام کولر گرفتن با این علت بسیار کم است، اما اگر روشن بودن کولر و بار زیاد را به آن اضافه کنیم، دلیل خوبی میشود که دمای آمپر افزایش پیدا کند و ماشین جوش بیاورد.
علت جوش آوردن ماشین در سرعت بالا
در سرعت بالا قطعات زیادی در خودرو در حال کار هستند که هر کدام وظیفهای خاص را برای حفظ عملکرد موتور دارند. “علت جوش اوردن ماشین در سرعت بالا” دلایل مختلفی دارد که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.
- استفاده از روغن موتور بی کیفیت: اگر دلیل جوش آوردن ماشین در سرعت بالا روغن موتور بی کیفیت باشد، هزینهی زیادی باید برای تعمیر ماشین روی دستتان مانده است. روغن موتور بی کیفیت باعث میشود سوپاپها سفت شوند و فشار بیشتری به موتور وارد شود که در آخر جوش جوش آوردن ماشین در سرعت بالا را شاهد خواهید بود.
دقت داشته باشید که قبل از جوش آوردن ماشین، چراغ روغن روشن میشود. لذا بهتر است با مقاله روشن شدن چراغ روغن بعد از گرم شدن ماشین بیشتر آشنا شوید. - مشکل در سیستم خنککننده: در صورتی که سیستم خنککننده ماشین مشکل داشته باشد، در سرعت بالا که احتراق سوخت، فشار موتور و سرعت سوپاپها بسیار بالا است، هیچ خنک سازی انجام نمیشود و به مرور دمای آمپر تا حد جوش آوردن موتور افزایش پیدا میکند.
زمانی که ماشین جوش میاره چه کار کنیم؟
مهم ترین قدم برای رفع جوش آوردن ماشین حفظ آرامش و خونسردی خود است که در این مواقع باعث میشود بهتر و بهینهتر فکر کنید و به دنبال راه حل مناسب برای وقتی ماشین جوش اورد چه کنیم، بگردید. در وهله دوم، بعد از جوش آوردن ماشین باید به موارد زیر توجه ویژه داشته باشید:
رانندگی نکنید
اول جواب برای سوال بعد از جوش آوردن ماشین چه کنیم؟ این است که زمانی که خودرو جوش میآورد باید توقف کرده و از رانندگی مجدد در این مواقع خودداری کنید، زیرا وضعیت خودرو را بدتر میکند. در صورت رانندگی بیشتر پیستون و سیلندر آسیب جدی خواهند دید. بنابراین، بهتر است بعد از بروز این مشکل در جایی امن توقف کنید تا به موتور فشار کمتری بیاید.
ماشین را در مسیر مستقیم قرار دهید
ماشین را نه در سربالایی و نه در سرازیری قرار دهید! تنها آن را در مسیری مستقیم قرار داده تا بعد از ریختن مقداری آب بر روی رادیاتور جریان هوا بتواند این میزان خیسی را خنکتر کرده و در نتیجه به خنک شدن زودتر موتور کمک کند.
ماشین را خاموش نکنید
وقتی که ندانستین هنگام جوش آوردن ماشین چه کنیم، باید یادتان باشد که ماشین را خاموش نکنید. در حالتی که خودرو شما جوش آورده به هیچ عنوان ماشین را خاموش نکنید و اجازه دهید تا مایع خنک کننده سریعتر موتور را خنک کند. اگر در این حالت ماشین را خاموش کنید، نه تنها موتور سریع خنک نمیشود بلکه باعث چسبیده شدن رینگ به دیواره سیلندر شده و موتور به اصطلاح جام میکند و آسیب بسیار جدی به موتور وارد میشود. همچنین ممکن است خودرو شما روشن نشود و یا به سختی روشن بشود و پیدا کردن علت روشن نشدن ماشین بعد از جوش آوردن زمان گیر است.
کاپوت را بالا بزنید
بعد از این که اقدامات بعد از جوش آوردن ماشین چه کنیم را انجام دادید، کاپوت ماشین را بالا بزنید تا بخار سریعتر از کاپوت خارج شده و موتور زودتر خنک شود.
به هیچ عنوان درپوش رادیاتور را باز نکنید
اگر برایتان سوال است که موقع جوش آوردن ماشین چه کنیم و چه کاری خطرناک است، باید بگوییم باز کردن درپوش رادیاتور خطرناکترین کار است. یکی از خطرناک ترین اقدامات بعد از جوش آوردن خودرو این است که درپوش رادیاتور را باز کنید! به دلیل دمای بسیار بالا، آب رادیاتور و بخار آن به صورت انفجاری با باز شدن درب رادیاتور به بیرون پرتاب شده و با این کار سلامت خود را به خطر خواهید انداخت. با استفاده از دستمالی مرطوب درپوش را به خلاف جهت عقربه های ساعت کمی بچرخانید تا آب داغ و بخار با زاویه متناسب خارج شود.
روی موتور آب نریزید
در صورت جوش آوردن ماشین به هیچ وجه بر روی موتور آب نریزید. به علت جنس بدنه چدنی حساس و شکننده موتور، در صورت ریختن آب سرد بر روی آن، احتمال ترک خوردگی وجود خواهد داشت. میتوانید مقداری آب را که با دمای محیط یکسان است بر روی دیواره رادیاتور بریزید تا به سرعت بخشیدن خنک شدن آن کمک کنید.
نکاتی ایمنی در هنگام جوش آوردن خودرو
- از محلول های بالای ۶۰% یا کمتر از ۳۵% ضدیخ استفاده نکنید
- هرگز متانول یا الکل به مایع خنک کننده وارد نکنید
- درب رادیاتور را باز نکنید
- از مایع خنک کننده موتور برای شستن شیشه استفاده نکنید
در نهایت بهتر است کمی صبر کنید و توقف خود را به عقب بیاندازید تا موتور به طور کامل خنک شود و آب رادیاتور نیز بتواند خود را بازیابی کند. بعد از خنک شدن ماشین، بهتر است میزان آب موجود در رادیاتور را چک کنید و در صورت کم بودن به آن آب اضافه کنید.
دیدگاه خود را بنویسید